Снимка: БТА Част от хората на протеста хвърлиха стотинки пред

...
 
Снимка: БТА Част от хората на протеста хвърлиха стотинки пред
Коментари Харесай

Полицаи излязоха на протест, искат увеличение на заплатите (снимки)

 

Снимка: Българска телеграфна агенция

Част от хората на митинга хвърлиха стотинки пред постройката на МФ. 

 

Снимка: Българска телеграфна агенция

Протестът ще продължи с шествие до Народното събрание. 

Движението е затруднено.

 

Снимка: Българска телеграфна агенция

Министерство на вътрешните работи са получили 20% нарастване на заплатите през предходната година, тъй че тази година няма да получат нарастване на заплатите, съобщи преди седмица министърът на финансите Асен Василев.

 

Снимка: Българска телеграфна агенция

Асен Василев не помни, че тези 20% не бяха нарастване, а отплата за това, че 34 държавни администрации получиха нарастване на възнагражденията с до 30% за присъединяване си в битката с COVID-19, Министерство на вътрешните работи го нямаше в този лист, обясниха протестиращи. Според тях не е редно Василев да съпоставя чиновниците на Министерство на вътрешните работи, които рискуват живота си, със чиновниците в администрацията.

От СФСМВР обявиха, че имат упования настояванията им да бъдат гласувани при второто четене на закона за държавния бюджет на България за тази година. От синдиката споделиха, че са разговаряли с представители на всички политически обединения в Народното събрание и ще наблюдават деликатно по какъв начин гласоподава всеки един народен представител, тъй като някои от народните представители са декларирали, че поддържат настояванията им.

На днешния митинг са били поканени представители на политическите сили в Народното събрание и беше насочен апел, в случай че някой от тях е на демонстрацията, да излезе пред протестиращите и да приказва, само че никой не се появи.

 

Снимка: Българска телеграфна агенция

Към митинга на чиновниците на Министерство на вътрешните работи се причислиха и от Изпълнителната организация " Автомобилна администрация ", откъдето желаят нарастване на средствата за личен състав с най-малко 30% по отношение на 2022 година.

Източник: dir.bg

Източник: razkritia.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР